Anna-Helene Kaliszan 
Yoga og Mensendieck lærer 

 
    Hvad er Yoga    ·    Hvorfor dyrke yoga?    ·    Hvem kan dyrke yoga?    ·    En undervisningstime
 

Forside

Hvem er jeg?

Undervisning

Lidt om yoga

Mensendieck

Find vej

En yogatime

Lektionen starter med en opvarmning af kroppens muskler. Derefter arbejder du med forøvelser til yogaøvelserne som forbereder din krop til de færdige stillinger/Asanas. Åndedræts, bevidsthedsøvelser og småøvelser for at øge din kropsbevidsthed sættes ind imellem i løbet af lektionen. Alle øvelser tilpasses dit behov og din styrke.

I yoga "lytter" du til kroppens bevægelser gennem åndedrættet, og du lærer derved selv at finde ud af, hvad kroppen kan klare, og hvor kroppens svage og stærke sider er. Du arbejder i eget tempo og åndedrætsrytme og derved er det ligegyldigt i hvor god form du er, når du begynder at dyrke yoga. Det vil hurtigt blive bedre. Der arbejdes også med koncentration i øvelserne omkring krop og åndedræt, det giver ro i sindet og modvirker stress.

Alle yogalektioner slutter med en total afspænding / visualisering af kroppen på ca. 10 min. hvor du arbejder med afspænde, give slip på kroppens muskler, sindet og tankerne så der opstår stilhed og ro i krop og hjerne.

 
 
Anna-Helene Kaliszan     ·    Frederiksborgvej 16    ·    DK-4000 Roskilde    ·    46 36 00 99    ·    e-mail: ah.kaliszan@gmail.com